Als student wil je graag zo goedkoop mogelijk leven. Je geeft al meer dan genoeg geld uit aan de studie, je kamer en natuurlijk het gebruikelijke studentenleven. Je wilt niet het laatste biertje overslaan omdat het geld op is. In Utrecht/Amsterdam/Delft is studeren en wonen vrij prijzig. Daarom wil je graag wat geld besparen op zaken als verzekeringen en andere vaste lasten. Hier vind je een aantal tips om deze kosten zo laag mogelijk te houden en welke studentenverzekeringen belangrijk voor je zijn. Let altijd wel goed op de voorwaarden die gelden bij je verzekering. Goedkoop wil niet altijd zeggen dat je goed verzekerd bent. Vaak vergoeden de goedkopere verzekeringen niet alles. Bedenk bij het afsluiten van een verzekering of je het ook daadwerkelijk nodig hebt. Een wereldreisverzekering is niet nodig als je een hele jaar niet op vakantie kan, omdat je geen geld hebt of te druk met je studie hebt. Je hebt diverse website waar je verzekeringen vergelijkt met elkaar.

3 belangrijke verzekeringen

Je denkt vaak dat bepaalde verzekeringen overbodig zijn en daar geef je natuurlijk liever geen geld aan uit. Maar het is als student toch belangrijk goed na te denken over een aantal verzekeringen. De inboedelverzekering van je appartement of kamer is erg belangrijk. Deze verzekering dekt de schade door brand, storm of inbraak.
Verder heb je nog de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de schade die je per ongeluk aan mensen toebrengt. Maar ook aan de spullen van deze personen. Nogmaals, een ongeluk zit in een klein hoekje en dit kan je heel veel geld besparen.

De ongevallenverzekering is ook erg gebruikelijk. Deze verzekering geeft een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. Hier denk je liever niet aan, maar het zou erg zonde zijn als je straks door invaliditeit je droombaan niet meer kunt uitoefenen en daarbij geen uitkering kunt krijgen.

Diverse banken hebben een bijzonder pakket voor deze drie verzekeringen. Sluit deze drie verzekeringen gezamenlijk af in een studentenpakket en het zal je veel geld besparen. Deze verzekeringen zullen volledig aangepast worden aan het leven van jongeren en daarom zal je niet de volle prijs hoeven te betalen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.