Wanneer je met de auto op vakantie gaat binnen Europa, is een kortlopende reisverzekering met pechhulp (automobilistenhulpverzekering) een uitstekende keuze. Met deze verzekering kun je een vangnet maken zodat niet je hele vakantie in het water valt door uitval van je voertuig of autopech. Voor de dekking automobilistenhulp betaal je slechts € 13,75 en ben je direct in heel Europa verzekerd tegen autopech en vervoersuitval. Vervangend vervoer is hier al bij inbegrepen. Met deze verzekering blijf je mobiel bij autopech, het uitvallen van de bestuurder of bij een ongeval. Mocht je dus pech krijgen tijdens je reis dan kun je contact opnemen met de alarmcentrale en dan wordt er voor snelle en adequate hulp gezorgd. Vervangend vervoer is ook iets waar je recht op hebt wanneer je deze verzekering hebt afgesloten. Met de extra dekking automobilistenhulp ben je onder andere verzekerd voor:

Toezending van vervangende onderdelen
Vervoer, berging en noodreparatie langs de weg
Repatriëring, oftewel het terugbrengen, van het motorrijtuig (eventueel met aanhanger) naar Nederland
De veiligheid en bewaking van het motorrijtuig (eventueel met aanhanger)

In het geval dat de verzekerde bestuurder niet in staat is door ziekte of medische reden, bijvoorbeeld door een ongeval, kan er een vervangende chauffeur worden ingezet en/of kan er gebruik worden gemaakt van een autotransporter.

Waar is de verzekering geldig?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering (groene kaart) staan: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.
Het is hier wel belangrijk om te noteren dat deze extra dekking alleen kan worden afgesloten voor voertuigen met een Nederlands kenteken. Een creditcard is verplicht voor een eventuele vervangende huurauto in het buitenland.

Vervangend vervoer

De volgende zaken worden vergoed bij deze verzekering:
Kosten van het vervoer van- en naar het bedrijf waar het mottorijtuig gerepareerd wordt.
Eventuele noodzakelijke verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig word gerepareerd. Deze vergoeding geld ook indien een vervangend motorrijtuig niet direct beschikbaar is op dezelfde dag van het uitvallen.

Huurkosten van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf

Reiskosten die worden gemaakt vanaf de plek van het ongeval/de pech naar de vakantiebestemming en weer terug naar de woonplaats in Nederland.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.