Overzicht goedkope autoverzekeringen

Elke bezitter van een auto heeft de wettelijke verplichting om het risico van aansprakelijkheid af te dekken met een WA autoverzekering. De grondslag hiervan is te vinden in de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Het maakt daarbij niet uit of de auto vaak gebruikt wordt of niet en ook de leeftijd van het voertuig heeft daarop geen invloed. De WA autoverzekering behoort tot de categorie meest goedkope autoverzekeringen. Dat komt onder meer omdat de schade aan de eigen niet gedekt wordt door deze polis, maar wel schade aan derden. Bent u eigenaar van een auto jonger dan acht jaar, dan wordt aangeraden één van de goedkope autoverzekeringen te selecteren met een allrisk dekking of beperkt casco dekking.

Allrisk dekking

De allrisk dekking is niet te vinden in de meest goedkope autoverzekeringen, maar de dekking is dan ook wel erg uitgebreid. Zo wordt onder meer schade als gevolg van slippartijen op de weg door eigen toedoen van de bezitter van de auto vergoed met een allrisk autoverzekering. Deze polis wordt in ieder geval aangeraden voor voertuigen met een leeftijd van minder dan drie jaar oud. Uiteraard valt ook schade door diefstal of door storm onder de dekking van de allrisk polis.

Beperkt casco polis

De beperkt casco polis kan al wel weer tot de goedkope autoverzekeringen worden gerekend in vergelijking met de allrisk verzekering. Bij deze polis wordt schade door eigen toedoen weliswaar niet door de verzekeraar vergoed, maar wel zal de ontstane schade als gevolg van vandalisme, diefstal of storm worden uitgekeerd. Deze polis kan uitstekend dienst doen voor wagens met een leeftijd tot acht jaar als de allrisk polis na drie jaar omgewisseld kan worden.

Premie goedkope autoverzekeringen

De premie voor autoverzekeringen met uitsluitend een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid is het meest goedkoop. Daarna volgen de goedkope autoverzekeringen met een beperkt casco polis en loopt de premie verder op indien er wordt gekozen voor een polis met een allrisk dekking. Overigens bieden de meeste verzekeraars een aantrekkelijke korting op de premie van toch al goedkope autoverzekeringen indien de bestuurde schadevrije jaren heeft opgebouwd. Er wordt dan gesproken van de zogenoemde bonus/malusregeling, waarbij de korting in sommige gevallen wel kan oplopen tot meer dan de helft van de werkelijke premie. U kunt meteen de meest goedkope autoverzekeringen met elkaar vergelijken.