Motor/Scooterverzekering afsluiten?

Bij de verzekering van uw motorfiets/scooter komen een aantal dekkingsvormen voor:

  • De WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is verplicht voor alle motorrijtuigen en dekt de schade die u met het verzekerde voertuig toebrengt aan anderen.
  • De cascoverzekering dekt schade aan of het verlies van het verzekerde voertuig zelf door de meest uiteenlopende schadeoorzaken.
  • De beperkte cascoverzekering dekt een aantal met name genoemde schadeoorzaken zoals brand, diefstal, storm en aanrijding met dieren.

De combinatie van casco- en WA-verzekering wordt ook wel “all-riskverzekering” genoemd.

Op de premie voor de motor/scooterverzekering wordt “B/M-korting” (bonus/malus) of “no-claim korting” verleend. Deze korting wordt berekend aan de hand van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Indien u de door uw vorige verzekeraar verstrekte “B/M-verklaring” of “royementsverklaring” overhandigt aan uw nieuwe verzekeraar, dan zal deze de daarop vermelde schadevrije jaren overnemen door het verlenen van B/M-korting.

Uitgesloten van de dekking is o.a. schade tijdens deelname aan wedstrijden en schade tijdens het rijden onder invloed. De motor/scooterverzekering kan onder meer worden uitgebreid met een rechtsbijstand en/of ongevallen opzittenden verzekering.

Ongevallen opzittenden verzekering

De ongevallenverzekering voor opzittenden biedt dekking bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval met de verzekerde motorfiets. Verzekerd zijn de bestuurder en passagiers van de motorfiets tijdens het op- en afstappen en het rijden. Als er sprake is van overlijden of algehele blijvende invaliditeit, dan keert de verzekering het verzekerde bedrag uit. In geval van gedeeltelijke invaliditeit wordt een deel van het verzekerde bedrag uitgekeerd.