In de provinciehoofdstad Den Bosch betalen inwoners gemiddeld het meest voor het verzekeren van hun auto. In de hoofdstad van Noord-Brabant moet er gemiddeld € 28,51 betaald worden. Vorig jaar was Utrecht nog de duurste stad voor autoverzekeringen met een bedrag van € 30,61. In 2015 stond Den Bosch nog achter Utrecht en Den Haag op nummer 3. Het is dan ook opvallend dat Den Bosch nu op nummer 1 staat.
De autoverzekeringen zijn op een rijtje gezet door www.Autoverzekering.nl, vergelijkingswebsite voor autoverzekeringen. De premies van een autoverzekeringen worden bepaald aan de hand van een aantal kenmerken. Dat zijn kenmerken zoals de gewenste dekking van chauffeur, de leeftijd en schadevrije jaren van de chauffeur en het aantal kilometers dat deze per jaar rijdt. Een ander punt wat dus meegenomen wordt in de vergelijking is de woonplaats van de automobilist. Tussen de goedkoopste en de duurste provinciehoofdstad zit wel een verschil van maar liefst 120 euro!

Hoe is het berekend?

Voor drie verschillende profielen zijn autoverzekeringen opgevraagd waar een gemiddelde uit is gekomen. Zo was er een jonge chauffeur met een occasion, een ervaren bestuurder met een gezinswagen en een senior met een klein zuinig autootje. Voor de jongste chauffeur was het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering het grootst. Van net geen € 43 per maand in Den Bosch tot € 24,53 in Groningen. Op jaar basis is dit een groot verschil.
De reden van de prijsverschillen lijkt te komen door het aantal diefstallen en claims in Den Bosch. Het aantal gestolen auto’s in Den Bosch (1,3 per 1000 inwoners) is bijna twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Een opmerkelijk gegeven. Ook werd er per 1000 inwoners 12,3 keer uit een auto of vanaf een auto gestolen. Het is dan ook niet zo raar dat autoverzekering in deze stad wat hoger ligt in vergelijking met de andere steden.

Autoverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van autoverzekeringen is erg gemakkelijk te doen via een online vergelijker zoals Autoverzekering.nl. Behalve op deze website kun je ook autoverzekeringen vergelijken op Overstappen.nl. Na het invullen van jouw persoonlijke gegevens heb je binnen enkele seconden een duidelijk overzicht van de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie. Ideaal dus om je autoverzekering te vergelijken en wellicht over te stappen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.