autoverzekeringAls er iets is waar je ontzettend over kunt lezen op internet dan zijn het wel verzekeringen. Op zich ook wel logisch gezien de importantie ervan voor ons mensen. Zouden we bijvoorbeeld niet verzekerd zijn tegen ziektekosten dan zouden de gevolgen niet te overzien zijn. We klagen uiteraard ieder jaar met zijn allen over de stijging van het eigen risico en de premie van onze zorgverzekering, maar zorg kost veel geld. Toegegeven, als u zelden of nooit bij de huisarts komt lijkt het misschien weggegooid geld. Maar wat als u een ernstige ziekte krijgt en bijvoorbeeld een openhartoperatie moet ondergaan? Dan lopen de kosten in de tienduizenden zo niet honderdduizenden euro’s.

Sommige verzekeringen verplicht

Niet alle verzekeringen zijn overigens verplicht om af te sluiten. U kunt er bijvoorbeeld zelf voor kiezen of u een reisverzekering of een inboedelverzekering af sluit. Er zijn echter een aantal verzekeringen die u verplicht bent om af te sluiten, de zorgverzekering en de autoverzekering zijn in die categorie toch wel de bekendste verzekeringen waarbij u verplicht bent om ze af te sluiten, in ieder de basisverzekering. Iedereen in Nederland moet bijvoorbeeld verplicht een autoverzekering afsluiten en ook de basis zorgverzekering is verplicht. Uiteraard kunt u daarnaast besluiten om u aanvullend (extra) te verzekeren. Dan loopt u minder financieel risico, u betaalt echter wel een hogere premie per maand. Alles heeft zijn prijs zullen we maar zeggen.

Online verzekeringen vergelijken

Maar waar u een verzekering afsluit is in principe uw eigen keuze. Daarom zie je ieder jaar weer tegen het eind van het jaar de diverse aanbieders van zorgverzekeringen reclame maken voor hun verzekering. Ook op het gebied van autoverzekeringen is de concurrentie groot. Veel aanbieders strooien met termen als goedkope autoverzekering of de goedkoopste verzekering om af te sluiten. Maar de goedkoopste verzekering is niet altijd de beste. Het is verstandig om bijvoorbeeld op internet de diverse verzekeringen niet alleen met elkaar te vergelijken op prijs, maar ook op polisvoorwaarden, enz. Want niet alle verzekeringen dekken hetzelfde en dus is het zaak om u daarin goed te verdiepen voor dat u besluit de goedkoopste verzekering af te sluiten. Want ook op het gebied van verzekeringen afsluiten geldt dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Let wel, dat hoeft natuurlijk niet, sommige aanbieders willen bijvoorbeeld scherp concurreren met lage tarieven om zo meer klanten binnen te halen. Dat laatste betekent dan dus zeker niet dat de kwaliteit van de desbetreffende verzekering ook lager is. Maar goed, neem de tijd en ga zeker niet over een nacht ijs als u van plan bent om bijvoorbeeld een zorgverzekering of autoverzekering af te sluiten.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.