Momenteel zijn er zoveel autoverzekeringen, dat de consument niet meer makkelijk kan kiezen. In het algemeen zijn alle autoverzekeringen het zelfde. Je hebt de wettelijke basisverzekering die verplicht is. En afhankelijk van de verzekeraar kun je de autoverzekering verder uitbreiden. Hierdoor verschilt de premie dus ook per verzekeraar. Het belangrijkste onderdeel is de gewensten dekking, de eigen risico, en ervaringen van andere consumenten. Met deze 3 punten in uw achterhoofd, kunt u een goede keuze maken. Gelukkig voor u, hebben wij alle informatie en ervaringen op onze website. Kijkt u dus gerond rond!

Met de FBTO autoverzekering betaalt u alleen voor hetgeen u ècht nodig heeft, net als bij hun andere verzekeringen. De verzekering wordt opgebouwd met als basis één van de volgende verzekeringen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA-plus (beperkte cascoverzekering) of WA-casco (All Risk verzekering). Bij de FBTO autoverzekering krijg je standaard 45% instapkorting en dit kan oplopen tot 75% NoClaimkorting na slechts acht jaar schadevrij rijden. Bovendien krijgt een tweede auto dezelfde hoge NoClaimkorting op de premie als de eerste wagen. Standaard bij de verzekering is dat bij zowel nieuwe als tweedehands auto’s (tot 8 jaar) een aanschafwaarde-vergoeding geldt bij total-loss binnen de eerste drie jaar.

Daarnaast kunnen bijkomende modules afgesloten worden voor extra dekking. Zo zijn er de Verkeers ongevallen inzittenden verzekering, de Schadeverzekering bestuurder, de NoClaim beschermer, de Pechhulp binnenland (inclusief de eigen woonplaats), de Pechhulp buitenland, de Eigen keuze herstelbedrijf en de Verkeersrechtbijstand-verzekering. FBTO heeft een 24-uurs Alarmcentrale die je snel weer op weg helpt, ook in het buitenland. Ben je voor Pechhulp verzekerd, dan wordt ook gratis een vervangende auto geregeld. FBTO handelt na herstel zelf de rekeningen af met de bij haar afgesloten schadeherstelbedrijven. Maak je liever je eigen keuze waar de auto wordt gerepareerd, dan kan dit bijverzekerd worden.

Bijzonder is de keuze van eigen risico. Er kan gekozen worden voor €0,-, €150,-, €300,-, €500,- en €1000,-. Hoe hoger het gekozen eigen risico, hoe lager de premie wordt. Het eigen risico geldt niet voor ruitschade. Verder is de premie afhankelijk van het type auto, bouwjaar, uw leeftijd, uw woongebied en hoeveel u rijdt met de auto. Er zijn verschillende werkgevers en verenigingen die collectieve kortingen geven op de autoverzekeringen bij FBTO. Ook het afsluiten kan eenvoudig online gebeuren en met de Keuzehulp bepaalt u snel en makkelijk welke onderdelen voor uw situatie worden aangeraden en hoe hoog de premie wordt.