wibiArtiesten en sport professionals, zoals pianist Wibi Soerjadi en voetballer Lionel Messi, verzekeren hun talent met een miljoenen verzekering. Op deze manier krijgen ze alsnog geld uitgekeerd als er iets mankeert aan hun handen of voeten, waardoor ze niet meer hun beroep kunnen beoefenen. Nagenoeg alles valt te verzekeren, of het nu gaat om de benen van een voetballer, de gezondheid van een individu of bezittingen. Sommige verzekeringen zijn verstandig te kiezen, andere verzekeringen – zoals een levensverzekering of telefoonverzekering – zijn niet een must. Alle verzekeringen zijn gebaseerd op zorgverlening. Hier volgen de meest nuttige verzekeringen.

Zorgverzekering

De enige verplichte verzekering in Nederland is een zorgverzekering. Met een zorgverzekering krijg je medische zorg bij ongevallen, ziekte of een handicap. Opgehaald worden door een ambulance bij een ongeval, zit in het basispakket van elke zorgverzekering. Zaken zoals medische zorg bij tandheelkundige of therapeutische ingrepen zijn niet overal inbegrepen. Hiervoor dien je opties toe te voegen aan het basispakket. Aanvullend verzekeren wordt dit genoemd. Dus ga je regelmatig naar een tandarts, mondhygienste of fysiotherapeut? Dan is het goed je hiervoor aanvullend te verzekeren. De prijzen lopen erg uiteen, zo ook de voorwaarden. Bij het afsluiten van een zorgverzekering, lees de voorwaarden goed door en staar je niet blind op de advertentie-tekst. Dit geldt overigens voor elke verzekeringen.

Autoverzekering

Indien je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten. Bij een dergelijke verzekering wordt alleen de schade vergoed die jij, als verantwoordelijke van een ongeval, toebrengt aan een andere persoon en voertuig. Wil je ook verzekerd zijn voor schade ontstaan door eigen schuld? Dan doe je er verstandig aan een All Risk of Volledig Casco verzekering af te sluiten. In de meeste gevallen ben je hierbij ook verzekerd voor schade aan jouw auto door vandalisme of weersomstandigheden. Ook diefstal valt hieronder. Wil je een WA verzekering met verzekering voor diefstal? Dan kies je voor een WA+ (ofwel, beperkt casco).

Reisverzekering

Een reguliere zorgverzekering dekt geen hulp bij ongevallen of ziekte ontstaan in het buitenland, zoals Thailand, Australië of een land in Zuid Amerika. Hiervoor is het verstandig een reisverzekering af te sluiten, zodat je gedekt bent voor medische zorgkosten in het buitenland. Net zoals bij een reguliere zorgverzekering, kan je zelf bepalen wat voor soort zorg je gedekt wilt hebben in een reisverzekering. De kosten die je maakt voor een zorgverzekering, zijn relatief laag als je dit vergelijkt met een zorgverzekering of de mogelijke kosten die je maakt in het buitenland aan zorg.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.